Read e-book online Binnengaan in de Rust: Lessen uit de brief aan de Hebreeën PDF

By Israel Harel,M. Barendse-Pasterkamp

ISBN-10: 1545185085

ISBN-13: 9781545185087

Israel Harel laat een volledig nieuw licht schijnen op het nieuwtestamentische boek Hebreeën dat zelfs de meest doorgewinterde christelijke volgeling zal onderrichten. De auteur onderzoekt de achtergrond van de Joodse cultuur en opvattingen waarin de short aan de Hebreeën is geschreven. Hij zet de referenties aan de Joodse geschie- denis uiteen om de moderne lezer (Jood of niet-Jood) te helpen begrijpen wat Jezus hee gedaan voor een ieder van ons. Hij onderzoekt de vragen en moeilijkheden die worden aangehaald in de short, en bespreekt tegelijkertijd lang bestaande traits binnen het judaïsme en hoe Jezus
het Bijbelse judaïsme vervult en het Rabbijnse judaïsme overstijgt. Uit deze uit- eenzetting komt één thema luid en duidelijk naar voren: de short aan de Hebreeën is een duidelijke oproep tot intimiteit met God in het heilige der heiligen. Het is een roep om binnen te gaan in de sabbatrust van God, in de plaats waar Hij alles in al is.

Show description

Read Online or Download Binnengaan in de Rust: Lessen uit de brief aan de Hebreeën (Dutch Edition) PDF

Best dutch ebooks_1 books

Read e-book online De botten van de Borinage (Dutch Edition) PDF

Haast elke Belg bezoekt het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel. De iguanodons van Bernissart staan op ieders netvlies gebrand. Ook Sandra Cordier was once gefascineerd door de vondst van de iguanodons in 1878. Ze gaat op zoek naar het verhaal áchter de skeletten. Ze wil achterhalen waar die vandaan komen en welke weg zij letterlijk en figuurlijk hebben afgelegd sinds hun ontdekking en opgraving.

Download e-book for iPad: Voor de rest van mijn leven (Claire McCall Book 2) (Dutch by Harry Kraus Jr.,Nico van den Berge

Dokter Claire McCall heeft haar opleiding tot chirurg stopgezet, omdat ze gekweld wordt door de vraag of ze drager is van het gen dat de ziekte van Huntington veroorzaakt. De ziekte die haar vader tot een wrak maakt. Claire keert terug naar haar geboortedorp Stoney Creek, midden in de Blue Ridge Mountains en ver weg van de moderne wereld.

In/tweeën (Dutch Edition) - download pdf or read online

Evan, een drugsverslaafde theaterregisseur, werkt in het Tokio van de toekomst aan de opvoering van een toneelstuk en treurt over het verlies van de liefde van zijn leven. Wanneer zijn toneelvoorstelling op een fiasco uitloopt, besluit hij te vertrekken. In Slovenië viert familiepatriarch en oud-minister van Oorlog Kras Volk zijn vijftigste verjaardag in het Sloveense deel van wat we nu castle Europa noemen.

Download e-book for kindle: Pensioen (Dutch Edition) by Willem Elsschot

Pensioen (1937) is een vlijmscherpe roman over tragische moederliefde. Willem Verstappen komt tijdens de Eerste Wereldoorlog terecht in een Duits krijgsgevangenkamp. Al die tijd strijkt Willems moeder zijn militiegeld op. Op het einde van de oorlog blijkt Willem, die tewerkgesteld was once op een boerderij bij een 'levenslustige' Duitse boerin, overleden te zijn.

Additional resources for Binnengaan in de Rust: Lessen uit de brief aan de Hebreeën (Dutch Edition)

Sample text

Download PDF sample

Binnengaan in de Rust: Lessen uit de brief aan de Hebreeën (Dutch Edition) by Israel Harel,M. Barendse-Pasterkamp


by Charles
4.3

Rated 4.38 of 5 – based on 29 votes